Γιορτινό τραπέζι ανάλογα με το ζώδιό σου!

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι και όλα αλλάζουν. Τα φώτα, τα χρώματα, τα δώρα, τα παιχνίδια ξετρελαίνουν τα παιδιά, που είναι πιο χαρούμενα από κάθε άλλη φορά και μας χαρίζουν απλόχερα τη θετική τους ενέργεια, «ξυπνούν» όμως και το παιδί, που ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί ενήλικες κρύβουν βαθιά μέσα τους. Όλοι θέλουμε κάτι ιδιαίτερο για εμάς, για τους αγαπημένους μας, για το σπίτι μας. Ωστόσο, κάθε ζώδιο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του, έχει το δικό του τρόπο να εκφράζει και να δέχεται τη χαρά και ψάχνει την ατμόσφαιρα που θα του επιτρέψει να νιώσει άνετα, να ταυτιστεί με το πνεύμα των ημερών και να αφεθεί στη μαγεία τους. Ορίστε λοιπόν μια ιδέα για τη διακόσμηση, το τραπέζι, τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που ταιριάζει με τα γούστα σου ή τα γούστα αυτών που θέλετε να ευχαριστήσεις, για... καλές γιορτές στα σίγουρα!

Κριός:Διακόσμηση: λατρεύεις την μίνιμαλ αισθητική και την άνεση στο χώρο, ο οποίος πρέπει να σου αφήνει το περιθώριο να είσαι ο εαυτός σου. Διακόσμησε, λοιπόν, το σπίτι σου με λίγα και καλά στολίδια σε κόκκινο και χρυσό χρώμα και αντικατέστησε το μεγάλο δέντρο με ένα όμορφο κλαδί οποιουδήποτε είδους δέντρου, για να το στολίσεις με κορδέλες και παιχνίδια, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που ναι μεν θα εντυπωσιάζει, αλλά δεν θα περιορίζει το ζωτικό χώρο.
Το γιορτινό τραπέζι: Μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση στο κέντρο του τραπεζιού είναι αρκετή. Τα πιάτα και τα τραπεζομάντιλα πρέπει να είναι μοντέρνα και λειτουργικά, να υπάρχει χρώμα, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα. Το πικάντικο φαγητό είναι must, καθώς και τα μεζεδάκια, αγαπημένα ενός αυθεντικού Κριού. Τέλος, ένα καλό κόκκινο κρασί είναι πιο πιθανό να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές σου από τη σαμπάνια.
Συμβουλή φενγκ σούι: Τοποθέτησε στο γραφείο, στην τραπεζαρία σου ή πίσω από την πόρτα σου δυο τρία νομίσματα δεμένα με κόκκινη κορδέλα και περισσότερη τύχη στα οικονομικά.

Ταύρος: Διακόσμηση: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι ενός Ταύρου ανταποκρίνεται στο γούστο του όταν είναι στολισμένο σε διχρωμία, κατά προτίμηση σε ασημένιο και πορτοκαλί. Στους υπόλοιπους χώρους καλό είναι να υπάρχει πολύ πράσινο, καθώς και γκι και λοιπά χριστουγεννιάτικα φυτά ή συνθέσεις λουλουδιών σε γιορτινή διακόσμηση. Στόλισε τις κουρτίνες, τα παράθυρα, τις πόρτες, αλλά προσπαθήστε να μην ξεφύγεις από τη διχρωμία.
Το γιορτινό τραπέζι: Το κλασικό λευκό τραπεζομάντιλο είναι η καλύτερη επιλογή, όταν μάλιστα συνοδεύεται από το «καλό» σερβίτσιο και λευκές πετσέτες. Το ντεκόρ συμπληρώνεται με ασημένια μαχαιροπίρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια. Ένα ανθοδοχείο ή μια σύνθεση με χαμηλά λουλούδια και διακριτική διακόσμηση είναι αρκετά. Κατά τα άλλα, οι γκουρμέ γεύσεις είναι απαραίτητες και η πάπια ή η χήνα είναι το ιδανικό κυρίως πιάτο.
Συμβουλή φενγκ σούι: Δέσε τις πετσέτες του γιορτινού τραπεζιού με μια χρυσή και μια ροζ κορδέλα, για να κρατήσετε την οικογένειά σου αγαπημένη.

Δίδυμοι: Διακόσμηση: Είσαι αεικίνητη και θέλεις το χώρο σου, να μην αισθάνεσαι «καπελωμένη» από τα έπιπλα, ώστε να μπορείς να εκτονώσεις την ενέργειά σου. Τα πολλά φωτάκια είναι αναγκαίο συστατικό της γιορτινής διακόσμησης για εσένα. Έτσι, λοιπόν, αν ο χώρος σου το επιτρέπει, στόλισε το δέντρο με πολλές μπάλες. Διαφορετικά, γέμισε το σπίτι με διακοσμητικά και παιχνίδια, για να νιώσεις και πάλι παιδί.
Το γιορτινό τραπέζι: Ένα παιχνιδιάρικο, έγχρωμο και χαρούμενο τραπέζι είναι απαραίτητη συνδρομή στο εορταστικό σκηνικό, ακόμα και αν αυτό έχει στρωθεί με τραπεζομάντιλο και πιάτα μιας χρήσης. Θέλετε η άνεση και η ανέμελη διάθεσή σου να συνοδεύεται από πολλά μεζεδάκια, καλό κρασί, και -κυρίως- πολλά και αυθόρμητα χαμόγελα. Ένας εκλεκτός μπουφές, πολυποίκιλος σε εδέσματα, μάλλον είναι το καλύτερό σας!
Συμβουλή φενγκ σούι: Βάλτε στο χώρο σας αρκετές γλάστρες και ανθοδοχεία με νερό και λουλούδια, ώστε να ενισχύσετε τη ροή της ενέργειας και να ανακτήσετε την ισορροπία στην ψυχή και στο οικογενειακό περιβάλλον σας.

Καρκίνος: Διακόσμηση: Λατρεύεις το σπίτι σου, το προσέχεις και το θέλεις πάντα τέλειο. Ωστόσο, αγαπάς και τις αναμνήσεις, γι' αυτό τώρα μπορείς να διακοσμήσεις το χώρο σου έτσι ώστε να σου θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια. Η αγορά σφύζει από ρομαντικά στολίδια με παραστάσεις σε καταπληκτικά χρώματα, γυάλινες μπάλες και πανέμορφα, φουντωτά, καταπράσινα δέντρα, αν και σου αρέσει και το... ελληνικότερο καραβάκι.
Το γιορτινό τραπέζι: Κλασικά στρωμένο, ακριβώς όπως της μαμάς σου, κατά προτίμηση με το ίδιο τραπεζομάντιλο και το καλό της σερβίτσιο. Δύο πολύχρωμες συνθέσεις με ολόφρεσκα λουλούδια και ρομαντικές κορδέλες θα συμπληρώσουν αυτό που θέλουν να απολαύσουν τα μάτια σου. Η καλύτερη επιλογή για το φαγητό είναι οι γιορτινές συνταγές της μαμάς... πλαισιωμένες από το ταμπεραμέντο σου!
Συμβουλή φενγκ σούι: Τοποθέτησε στο κομοδίνο σου ένα ζευγάρι ξύλινες πάπιες, δύο καρδούλες ή δύο κόκκινα τριαντάφυλλα, όλα δεμένα με κόκκινη κορδέλα, ώστε να έχεις μεγαλύτερη τύχη στο γάμο σου.

Λέων: Διακόσμηση: Σε ξετρελαίνει ό,τι συνοδεύει τα Χριστούγεννα, τα φωτάκια, τα στολίδια και χαίρεστε περισσότερο από όλους με αυτά. Γι' αυτό και έχεις την τάση να γεμίζεις κάθε χώρο του σπιτιού σου με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, πετσέτες, διακοσμητικά, λουλούδια και ό,τι φανταστεί κανείς. Τελικά, το αποτέλεσμα είναι έντονο, αλλά όμορφο. Προτίμησε το συνδυασμό κόκκινου και χρυσού, που σου ταιριάζει απόλυτα.
Το γιορτινό τραπέζι: Πρέπει να είναι τέλεια στρωμένο, με το καλύτερο σερβίτσιο και κρυστάλλινα ποτήρια. Η χρυσόσκονη ή μικρά αστεράκια στο χρυσό και το πορφυρό είναι καλό να είναι διάσπαρτα πάνω στο τραπεζομάντιλο. Το φαγητό, γκουρμέ και προσεγμένο, ακόμα και στο σερβίρισμά του, σου πάει καλύτερα αν «γαργαλάει» τον ουρανίσκο σου. Φυσικά, πρέπει να συνοδεύεται από σαμπάνια.
Συμβουλή φενγκ σούι: Μην μπλοκάρεις τους χώρους σας με πολλά αντικείμενα, για να επιτρέψετε στην ενέργεια να ρέει. Αφού σας αρέσουν τα κεριά και ανήκετε στο στοιχείο της Φωτιάς, χρησιμοποιήστε γυάλες με νερό, στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικά κεριά.

Παρθένος: Διακόσμηση: Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η ευκαιρία σου να εκτονωθείς ασκώντας το αγαπημένο σου χόμπι ή κατασκευάζοντας στολίδια, μιας και έχετε κλίση σε αυτό. Συνδύασε λοιπόν ό,τι μας προσφέρει η φύση αυτή την εποχή με τεχνητά διακοσμητικά και κορδέλες σε απαλές, γήινες αποχρώσεις. Αξιοποίησε το ταλέντο σου, αλλά μην «μπουκώνεις» τον χώρο, γιατί θα σου προκαλέσει δυσφορία.
Το γιορτινό τραπέζι: Η αλήθεια είναι ότι είσαι περισσότερο πρακτική γι' αυτό και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις - φτάνει μετά το γεύμα να μπαίνουν όλα στο πλυντήριο! Ωστόσο, μια σύνθεση με λουλούδια του αγρού ή με αποξηραμένα, πλασιωμένη με στολίδια, θα σου έφτιαχνε τη διάθεση. Το φαγητό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και λαχανικά, θα δώσει άλλη... γεύση στις γιορτές, αν περιέχει λιγότερα λιπαρά και περισσότερα καρυκεύματα.
Συμβουλή φενγκ σούι: Τοποθέτησε όπου μπορείς ζεύγη ζώων ή αντικειμένων δεμένα με χρυσές, κόκκινες ή πορτοκαλί κορδέλες, ώστε να ενισχύσεις τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου.

Ζυγός: Διακόσμηση: Δεν υπάρχουν πιο καλόγουστοι άνθρωποι από του Παρθένους, αφού είστε ταλαντούχοι στη διαμόρφωση χώρων και αποπνέετε αρμονία και ομορφιά! Θα εντυπωσιάσεις με το αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιήσεις ασυνήθιστα υλικά, αντικείμενα και χρώματα. Η διακριτικότητά σου πρέπει να διαφαίνεται και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, γι' αυτό μη φοβηθείς τη ροπή σου στις αφαιρετικές γραμμές και φόρμες.
Το γιορτινό τραπέζι: Όλα πρέπει να είναι συνδυασμένα αρμονικά, προσεγμένα μέχρι λεπτομέρειας. Η διακόσμηση του τραπεζιού καλό είναι να πλαισιώνεται από μικρές χριστουγεννιάτικες πινελιές και από κεριά που δεν θα εμποδίζουν το οπτικό πεδίο. Οι γεύσεις γκουρμέ, τα τυριά και τα ντελικατέσεν, αλλά και το καλό κρασί ή η σαμπάνια είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον ουρανίσκο ενός γνήσιου Ζυγού.
Συμβουλη φεγκ σούι: Αν και δεν είναι το καλύτερό σου, μην παραλείψεις να γεμίσεις μια γυάλα με κόκκινες και χρυσές μπάλες, για να έλξεις το στοιχείο της Φωτιάς, που θα σου δώσει περισσότερη ευεξία και καλύτερη τύχη.

Σκορπιός: Διακόσμηση: Υλικά παρμένα από το δάσος, όπως μεγάλα, εντυπωσιακά κλαδιά, κουκουνάρια και πέτρες, είναι οι καλύτερες πρώτες ύλες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου, στην οποία πρέπει να δεσπόζει το πορφυρό χρώμα συνοδευόμενο από λίγο μπρονζέ και πολύ πράσινο. Τα φώτα να υπάρχουν σε μικρές δόσεις και τα κεριά να καίνε παντού και ολημερίς.
Το γιορτινό τραπέζι: Η διακόσμηση του τραπεζιού είναι δευτερεύουσας σημασίας για το Σκορπιό, ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι ό,τι πιο κλασικό και διαχρονικό. Πρωταγωνιστής οφείλει να είναι το καλό φαγητό και, αν τα πρώτα πιάτα περιλαμβάνουν θαλασσινά και τα συνοδευτικά τους, οι γιορτές θα του μείνουν αξέχαστες.
Συμβουλή φενγκ σούι: Κρέμασε πίσω από την πόρτα σου μια κορδέλα στην οποία θα έχεις δέσει αγγελάκια, νεράιδες ή ό,τι άλλο παριστάνει την ανθρώπινη μορφή και κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα, ώστε να ενισχύσεις την επικοινωνία και να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Αν θέλεις, τοποθέτησε την κατασκευή σου πάνω σε ένα στεφάνι έλατου, για πιο όμορφο και γιορτινό αποτέλεσμα.

Τοξότης: Διακόσμηση: Ο χώρος σου πρέπει και τα Χριστούγεννα να είναι άνετος, ώστε να μην περιορίζει εσένα και τους φίλους σου. Τα χρώματα που θα φτιάξουν τη διάθεσή σου είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί, το μοβ και τα στολίδια, αν θυμίζουν παιχνίδια, θα ικανοποιήσουν το παιδί μέσα σας, που επιζητά τη δικαίωση, πόσο μάλλον όταν η εποχή το επιτρέπει με το παραπάνω.
Το γιορτινό τραπέζι: Αν είσαι γνήσια Τοξότίνα, αδιαφορείς για το στρώσιμο του τραπεζιού και ικανοποιείσαι περισσότερο με τα απλά, πρακτικά πράγματα που διευκολύνουν τη ζωή σας. Ωστόσο, το καλό ποτό και το πολύ φαγητό, ακόμα και το ανθυγιεινό, είναι η μεγάλη σου αγάπη. Αξίζει τον κόπο να παρεκτραπείς από τη δίαιτα για να απολαύσετε τις γιορτές και να ενδώσεις στις «απαγορευμένες» γευστικές -και όχι μόνο- απολαύσεις, που κάνουν τη ζωή πιο γλυκιά!
Συμβουλή φενγκ σούι: Τοποθέτησε κρυστάλλους, κατά προτίμηση λευκούς χαλαζίες και αμέθυστους, στο τραπέζι του σαλονιού, το γραφείο ή το σύνθετο, για να διώξεις τις αρνητικές ενέργειες και να έχεις τύχη στην καριέρα σου.

Αιγόκερως: Διακόσμηση: Επειδή είσαι πολύ κλασικός τύπος και λατρεύεις τις αντίκες, που δεν λείπουν από το χώρο σου, πρέπει να κάνεις πολύ προσεκτικές επιλογές. Τόσο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο όσο και στο υπόλοιπο σπίτι χρησιμοποιήστε μπάλες, κατά προτίμηση γυάλινες, σε άσπρο και ασημένιο χρώμα. Λίγα φώτα και πολλά κεριά θα... κλέψουν την παράσταση.
Το γιορτινό τραπέζι: Το διαχρονικό, κεντημένο, κατάλευκο λινό τραπεζομάντιλο και τα πιάτα λευκής πορσελάνης, τα ασημένια μαχαιροπίρουνα και τα κρυστάλλινα ποτήρια συνθέτουν το αγαπημένο σου σκηνικό στο τραπέζι. Ένα μεγάλο ασημένιο μπολ γεμάτο λευκές μπάλες και ένα ασημένιο κηροπήγιο με διάφανα κεριά είναι αρκετά για να θυμίσουν Χριστούγεννα. Το φαγητό που σου αρέσει είναι παραδοσιακό, συμβατό προς τα ήθη και έθιμα της οικογένειάς σου.
Συμβουλή φενγκ σούι: Τοποθέτησε δύο λουλούδια δεμένα με μια κορδέλα, κατά προτίμηση ροζ ή πράσινη, σε ένα ανθοδοχείο με νερό, για να βελτιωθούν οι συναισθηματικές σου υποθέσεις.


Υδροχόος: Διακόσμηση: Τα Χριστούγεννα είναι από τις αγαπημένες σου γιορτές. Λατρεύεις να διακοσμείς το σπίτι σας, αλλά τίποτα δεν σου αρέσει περισσότερο από το να υπάρχει κενός χώρος, που να σου επιτρέπει να κινείσαι ελεύθερα. Κρέμασε γκι πάνω από τις πόρτες σου, στόλισε ένα δέντρο με πολύχρωμες μπάλες, διακόσμησε κάποιες γωνιές με λουλούδια, αλλά μη φορτώνεις το τραπέζι και τους χώρους που χρησιμοποιείς συχνά.
Το γιορτινό τραπέζι: Αν και δεν έχεις καμία σχέση με την τυπολατρία, και προτιμάς έναν μπουφέ με μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αλλαντικών και κρεάτων, δεν θα έλεγες «όχι» σε ένα λιτό τραπέζι, με χρωματιστά, μοντέρνα πιάτα και ποτήρια, στο οποίο να νιώθεις άνετα. Το ποτό είναι απαραίτητο και ένα καλό κρασί σαφώς προτιμότερο από τη σαμπάνια.
Συμβουλή φενγκ σούι: Περάστε πολλές δεκάρες και ψεύτικα νομίσματα σε χρυσό χρώμα σε μια κατακόκκινη κορδέλα και κρεμάστε τα πίσω από την είσοδο του σπιτιού σας ή βάλτε τα σε γυάλινο μπολ πάνω στο γραφείο σας, για να ενισχύσετε την τύχη σας στα οικονομικά.

Ιχθείς: Διακόσμηση: Τα Χριστούγεννα είναι θείο δώρο για σένα, μιας και σου δίνουν την ευκαιρία να εκτονώσεις την παιδική αθωότητα που καταπιέζε! Φτιάξτε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με δέντρο, πολλά χρώματα, στολίδια των παιδικών σας χρόνων, νεράιδες, ξωτικά, αγγελάκια και μπάλες. Βάλτε όσα φωτάκια θέλετε, αγοράστε ό,τι υπάρχει σε χριστουγεννιάτικο, αφού δεν σας είναι εύκολο να αντισταθείτε, και μη φοβάστε: ακόμη και οι υπερβολές είναι χρήσιμες στις γιορτές!
Το γιορτινό τραπέζι: Το σημαντικότερο στοιχείο του γιορτινού τραπεζιού είναι η πολύχρωμη σύνθεση από λουλούδια και στολίδια. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι πρακτικά και καθόλου τυπικά. Αγαπημένη επιλογή είναι τα πικάντικα μεζεδάκια, οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και οι εξωτικές γεύσεις, ιδιαίτερα αυτές που συνδυάζουν κρέατα με φρούτα και πολλά καρυκεύματα.
Συμβουλή φενγκ σούι: Φρόντισε να καίνε δύο κόκκινα και δύο χρυσά κεριά σε ένα ή δύο ασημένια κηροπήγια όσο περισσότερες ώρες γίνεται, προκειμένου να ενισχύσεις τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου.

Πηγή: WomenOnly.gr

Επειδή οι γυναίκες θέλουμε να τα γνωρίζουμε όλα, κάντε «Like» στη σελίδα μας στο facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...