Πεντικιούρ από ψάρια?

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η τελευταία “τρέλα” που επικρατεί στον χώρο της ομορφιάς κρύβει κινδύνους για την υγεία, καθώς μπορεί να εξαπλώσει διαφόρων ειδών μολύνσεις και ασθένειες.

Το πεντικιούρ με ψάρια αποτελεί τη νέα μόδα στα ινστιτούτα αισθητικής παγκοσμίως και απαιτεί απ’ τον πελάτη να βάλει τα πόδια του σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ενυδρείο, μέσα στο οποίο βρίσκονται πολλά μικρά ψαράκια (κυπρίνοι), τα οποία στην κυριολεξία τρώνε τα νεκρά κύτταρα από τα πόδια του.Όπως όμως αποκαλύφθηκε, το πεντικιούρ με ψάρια μπορεί να συνεισφέρει στην εξάπλωση μολύνσεων από άτομο σε άτομο μέσω ανοικτών πληγών, παρόλο που τα ινστιτούτα αισθητικής δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν δεξαμενές που φωτίζονται με ακτινοβολία UV, προκειμένου να φιλτράρονται διαρκώς.

Οι πολέμιοι μάλιστα της συγκεκριμένης θεραπείας, υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με τους συνήθεις κανόνες των ινστιτούτων ομορφιάς, οι οποίοι υποχρεώνουν το προσωπικό να πετάει ή να απολυμαίνει τα εργαλεία μετά από κάθε χρήση, τα ψάρια που τρέφονται με ανθρώπινη επιδερμίδα, είναι πάρα πολύ ακριβά για να τα αλλάζουν συνεχώς.

Ο Μαξ Λάνγκτον, πελάτης ενός γνωστού αμερικάνικου ινστιτούτου ομορφιάς, είπε: «Είχα κανονίσει να κάνω πεντικιούρ με ψάρια, αλλά το ακύρωσα όταν ένας άντρας που καθόταν δίπλα μου είπε ότι είχε κάποιο πρόβλημα με το πόδι του και ότι ήλπιζε ότι τα ψάρια θα το απολάμβαναν».

«Οι αισθητικοί μας ρώτησαν αν είχε κανείς από εμάς μυκητιασικές λοιμώξεις, αλλά κανείς τους δεν το έλεγξε», συμπλήρωσε.

Το πεντικιούρ με ψάρια έχει ήδη απαγορευτεί σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας λέει ότι χρίζει σημαντικής έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...