Shirodhara! Διώξε το άγχος και το στρες για να ανταπεξέλθεις στην απαιτητική πραγματικότητα...


Κάθε μέρα τρέχεις... Δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις. λογαριασμοί. Κι εκεί που χρειάζεσαι περισσότερο
να συγκεντρωθείς, να θυμηθείς ραντεβού και θέματα που αφορούν στη δουλειά, αισθάνεσαι το μυαλό σου να σε εγκαταλείπει. Υπάρχει τρόπος να χαλαρώσεις, να βάλεις το μυαλό σου σε τάξη και κυρίως να αισθανθείς πιο δυνατή και ευδιάθετη. Κι όλα αυτά χωρίς καν να σε αγγίξει κανείς...
Η μεθοδος Shirodhara εκμεταλλεύεται τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων για να χαλαρώσεις και να νιώσεις καλύτερα. Mήπως να κάνεις ένα μικρό αλλά απαραίτητο δώρο στον εαυτό σου; Μήπως να κάνεις μια "στάση" για χαλάρωση ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα παρακάτω πριν "εκραγείς";

Τι είναι η Shirοdhara;
Μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας για το άγχος, το στρες και την επίτευξη χαλάρωσης, η οποία εντάσεται στη γνωστή ανατολίτικη φιλοσοφία της Αγιουβέρδα. Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται στα περισσότερα spa και health centers με πολλά οφέλη στην υγεία και τη διάθεση.

Πώς γίνεται;
Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη Shiro που σημαίνει κεφάλι και dhara που μεταφράζεται με τη λέξη ροή. Αυτός είναι ακριβώς και ο τρόπος που εφαρμόζεται.
Ξαπλώνεις σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι, όπου ο υπεύθυνος φροντίζει να είσαι άνετα και κυρίως να στηρίζεται καλά και σωστά ο αυχένας σου. Ένα σκεύος με θερμά αιθέρια έλαια -τα οποία μπορεί να είναι διάφορα αρωματικά και ιαματικά λαδάκια, αλλά ακόμη και γάλα- τοποθετείται ακριβώς επάνω από το μέτωπο.
Ο θεραπευτής ρυθμίζει το σκεύος με τρόπο ώστε τα έλαια να τρέχουν με συνεχή ροή σε συγκεκριμένο σημείο στο μέτωπο. Είναι το σημείο που η Αγιουβέρδα περιγράφει ως “τρίτο μάτι” και μπορεί να σου προσφέρει χαλάρωση και νοητική ισορροπία.

Τι προσφέρει;
Η ροή των ελαίων γίνεται για πολύ συγκεκριμένο διάστημα και έχει μια σειρά από ευεργετικά αποτελέσματα:
- Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να ηρεμείς βαθιά και αποτελεσματικά από την καθημερινή πίεση. Ένας τρόπος να καταφέρεις κι εσύ να κοιμηθείς σαν πουλάκι και πάλι!
- Καταπολεμά το στρες και το άγχος αποτελεσματικά. Όταν το μυαλό βρίσκεται σε κατάσταση άγχους, η εγκεφαλική λειτουργία είναι πιο δύσκολη και επίπονη. Μια σειρά από θεραπείες της Shirodhara θα σε εντρυφήσει στην απόλυτη ηρεμία, όπου και η διαδικασία της θεραπείας είναι και πιο αποτελεσματική. Έτσι θα μπορείς και εσύ να ελέγξεις και να χαλιναγωγήσεις καλύτερα το άγχος...
- Ρυθμίζει την εγκεφαλική λειτουργία. Τα κύματα που εκπέμπει ο εγκέφαλος εξισορροπούνται, το μυαλό ηρεμεί και μπορεί να απορροφήσει περισσότερο οξυγόνο, δηλαδή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεις διαφορά και στο μνημονικό. Ένα ξεκούραστο μυαλό θα σε βοηθήσει να θυμηθείς που έβαλες τα κλειδιά του αυτοκινήτου!
- Προσφέρει ευεξία και καλή διάθεση. Έχεις παρατηρήσει πως κάποιες μέρες η διάθεσή σου είναι ανεξήγητα πεσμένη ή ακόμη και χωρίς λόγο ανεβασμένη; Μετά από κάποιες συνεδρίες shirodhara θα καταφέρεις να ισορροπήσεις. Να μην πέφτεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να αισθάνεσαι πως πατάς γερά στα πόδια σου.
- Μυστικό φυσικής αναζωογόνησης και υγείας. Οι ειδικοί της shirodhara υποστηρίζουν πως η συστηματική θεραπεία προσφέρει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, ενώ θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά. Τέλος, η θεραπεία φαίνεται να έχει ευεργετικές συνέπειες για όλο το κεφάλι.

Μπορούν να το κάνουν όλοι;
Η μέθοδος δεν έχει ηλικία. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεται η εφαρμογή της shirodhara.
- Καλό είναι να μην γίνεται με γεμάτο στομάχι
- Άτομα που έχουν έντονο στρες σε συνδυασμό με προβλήματα αυτοελέγχου και ισορροπίας
- Γυναίκες σε εγκυμοσύνη
- Άτομα που έχουν πρόσφατο τραυματισμό στον αυχένα
- Άνθρωποι που έχουν αλεργία σε αιθέρια έλαια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...