Ξηρό Βούρτσισμα: Τεχνική για καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας και είναι υπεύθυνο για περίπου το ένα τέταρτο της διαδικασίας αποτοξίνωσης του σώματός σας καθημερινά. Δυστυχώς είναι το τελευταίο που θα αποδεχθεί τις θρεπτικές ουσίες στο σώμα, αλλά είναι και το πρώτο που θα παρουσιάσει τις οποιεσδήποτε ανεπάρκειας στην διατροφή μας. Αυτή είναι και μία από τις πιο σημαντικές αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας.


Μία εξαιρετικά αποτελεσματική και απλή τεχνική για την βελτίωση των λειτουργιών της επιδερμίδας και όπλο κατά της εξάλειψης της κυτταρίτιδας είναι το ξηρό βούρτσισμα.



Τι είναι το ξηρό βούρτσισμα;
Η ξηρά διαδικασία βουρτσίσματος βασικά φροντίζει για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας σας. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά:

Είναι ένα εξαιρετικό και ασφαλές μέσο τόνωσης της κυκλοφορίας του δέρματος,
Αφαίρεση των νεκρών κυττάρων
Προετοιμασία για την καλύτερη απορρόφηση προϊόντων περιποίησης
Βοηθά το λεμφικό σύστημα σας για να καθαριστεί από τις τοξίνες
Σύσφιξη του δέρματος
Βελτίωση του νευρικού συστήματος
Ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος για την αναζωογόνησης του δέρματος.
Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνως παρατηρείτε σημαντική ελάττωση της όψης της κυτταρίτιδας

Επιλέξτε βούρτσα σας.
Χρησιμοποιήσετε μια φυσική βούρτσα κατα προτίμηση με μακριά λαβή για να μπορείτε να φτάνετε σε όλα τα μέρη του σώματός σας.

Πριν από το μπάνιο.
Με στεγνή την βούρτσα και σώμα πριν από το μπάνιο βουρτσίστε όλο το σώμα σας με περισσότερο έμφαση στα σημεία που υποφέρουν από κυτταρίτιδα. Η όλη διαδικασία δεν σας πάρει 5-10 λεπτά το πολύ. Θα πρέπει να γίνεται καθημερινά και αν μπορείτε να το κάνετε δύο φορές την ημέρα ακόμα καλύτερα. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται με συνέπεια για τουλάχιστον πέντε μήνες.
Τεχνική
Θα πρέπει να αρχίσετε το τρίψιμο από τη βάση των ποδιών σας προς τα πάνω, από το χέρι σας μέχρι τους ώμους σας, και στο στήθος προς τα επάνω. Είναι σημαντικό να το κάνετε απαλά σε αδύνατα σημεία ενώ εκεί που υπάρχει λίπος λίγο πιο δυνατά.

Να θυμάστε ότι μερικές ακόμα συμβουλές.
Μην περνάτε την βούρτσα από μέρη του σώματός με σπασμένο δέρμα, ή με δερματικό εξάνθημα.
Όταν βγείτε από το ντους, κάντε μασάζ σας με αγνά φυτικά έλαια ειδικά για κυτταρίτιδα.
Απολυμάνετε την βούρτσα με σαπούνι και νερό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και αφήστε την στην συνέχεια να στεγνώσει στον αέρα και αν είναι δυνατό κάτω από ένα ηλιόλουστο μέρος για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας.
Το ξηρό βούρτσισμα είναι μια από τις καλύτερες τεχνικές που μπορείτε να κάνετε για την αφαίρεση της κυτταρίτιδας. Εάν έχετε την υπομονή δοκιμάστε το συστηματικά καθημερινά για τα μεγαλύτερα οφέλη αλλιώς κάντε το τουλάχιστον τρεις-τέσσερεις φορές την εβδομάδα.

2 σχόλια:

  1. κοριτσια πιαστε την βουρτα και αρχιστε την διαδικασια.προλαβαινουμε δε προλαβαινουμε για το καλοκαιρι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ την έπιασα ήδη :)
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γυναικών είναι η κυτταρίτιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...