Ντομάτες εναντίον κατάθλιψης!

Πέρα απο την μόδα και την ομορφιά που ενδιαφέρει κάθε γυναίκα είναι και η υγεία. Η κάθε αληθινή γυναίκα στο τέλος της ημέρας μετά από όλο το φόρτο της ημέρας χρειάζεται τον χρόνο της για να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Πολλές φορές τα προβλήματα και το καθημερινό άγχος μας λυγίζουν και μας φέρνουν αντιμέτωπες με διάφορα προβλήματα υγείας. Ένα συνηθισμένο θέμα που πλήττει τις γυναίκες είναι και η κατάθλιψη. Γι αυτό και επέλεξα το άρθρο αυτό. Που ξέρετε μπορεί και να είναι αλήθεια...

Την τιμητική τους φαίνεται ότι έχουν οι ταπεινές ντοματούλες, καθώς, σύμφωνα με ευρήματα Κινέζων και Ιαπώνων επιστημόνων, η κατανάλωσή τους μερικές φορές την εβδομάδα μειώνει κατά 50% την πιθανότητα κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες εξέτασαν δεδομένα που σχετίζονταν με τη νοητική υγεία και τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 1.000 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 70 ετών και άνω.

Βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης τους, που παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Affective Disorders», όσοι από τους συμμετέχοντες έτρωγαν ντομάτες 2-6 φορές την εβδομάδα είχαν κατά 46% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη συγκριτικά με όσους τις κατανάλωναν λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Η καθημερινή κατανάλωση ντομάτας έδειξε να ρίχνει τον κίνδυνο κατά 52%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση άλλων φρούτων και λαχανικών δεν συνοδευόταν από παρόμοια οφέλη ως προς την ψυχική ισορροπία. Λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουνν οι ντομάτες είναι γνωστές για τα προστατευτικά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία. Αποτελούν μια πολύ καλή πηγή λυκοπενίου, το οποίο χαρίζει σε εκείνες το κόκκινο χρώμα τους και σε εμάς προστασία κατά του καρκίνου του προστάτη και κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

«Από τα ευρήματα προκύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε ντομάτες μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε παρόμοια δράση κατά την κατανάλωση άλλων φρούτων και λαχανικών», αναφέρουν οι ειδικοί στη δημοσίευσή τους.

Πηγή: E-Radio.gr 

Επειδή οι γυναίκες θέλουμε να τα γνωρίζουμε όλα, κάντε «Like» στη σελίδα μας στο facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...