Συνέντευξη από την πρόεδρο του συλλόγου ''Σερραίες Μανούλες'' !

Σήμερα στο blog μας θα διαβάσετε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική συνέντευξη. Το θέμα μας είναι οι μανούλες και τα παιδάκια τους. Η πρόεδρος Βασιλική Πέτσα μας παρουσιάζει τον Σερραικό σύλλογο ''Σερραίες μανούλες'', μας μιλάει για τον σκοπό της ίδρυσής του, για τους στόχους που έχουν....
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:



Πόσο καιρό εδρεύει ο σύλλογός σας; Και από ποσά μέλη αποτελείται;Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2011 από μαμάδες που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά του στο Ν. Σερρών και από τότε έως σήμερα αριθμεί 230 μέλη.


Ποιος είναι ο σκοπός του συλλόγου;
Ένας από τους σημαντικούς σκοπούς του Συλλόγου είναι να διοργανώνει δράσεις για τη μητέρα και το παιδί και μέσα από διάφορες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας να παρέχει βοήθεια σε μαμάδες και παιδιά που έχουν ανάγκη και να επικοινωνούν με μηνύματα συνεργασίας, αλληλεγγύης, θετικής στάσης και σκέψης.


Ενημερωθήκαμε για την έκδοση τις δικής σας εφημερίδας. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν και στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές για την έκδοση της. Αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο επικοινωνίας του συλλόγου με τα μέλη του και το ευρύ κοινό και έχει γίνει πλέον συνήθεια σε πολλούς Σερραίους και Σερραίες. Η εφημερίδα είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια μαμάδων του συλλόγου. Είναι ανοιχτή για τη δημοσίευση κάθε άρθρου μαμάς του συλλόγου ή κάθε ειδικού για θέματα που αφορούν μαμάδες και παιδιά. Όποια έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με την ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Υπεύθυνες για την ύλη είναι η Βασιλική Πέτσα και η Θάλεια Παύλου ενώ ο σχεδιασμός και η παρουσία της εφημερίδας στο μπλοκ μας είναι της Γλυκερίας Σκιαδοπούλου. Η εφημερίδα αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα προσφοράς, συνεργασίας και εθελοντισμού.


Πείτε μας τις τελευταίες ενέργειες σας.Ο σύλλογος δεν εφησυχάζει ποτέ. Είτε με δημόσιες δράσεις, είτε αθόρυβα βοηθάει συνεχώς και βάζει ένα λιθαράκι στήριξης από όποιον ζητηθεί, είτε φυσικό πρόσωπο, είτε άλλο φορέα ή σύλλογο. Τελευταία ενέργειά μας εν μέσω καλοκαιριού ήταν η συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι συνεχόμενες ανάγκες του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Περίθαλψης Παίδων) Σιδηροκάστρου. Βοηθήθηκαν ακόμη κάποιες οικογένειες με βρεφικό ρουχισμό και είδη βρεφικής ανάπτυξης.


Υπάρχει ανταπόκριση βοήθειας από εθελοντές για τις δραστηριότητες;Ο σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και στη συμμετοχή των μελών του. Μόνο με τη δική τους βοήθεια μπορούν να υλοποιηθούν όλες οι δράσεις που σχεδιάζουμε. Μονό με τις δίκες τους προτάσεις μπορούμε να πραγματοποιήσουμε νέες δράσεις. Όλα τα μέλη μας και οι φίλοι του συλλόγου ενδυναμώνουν με τη συμμετοχή τους ακόμη περισσότερο το σύλλογο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που σε κάθε δράση υπάρχει ανταπόκριση και συμμετοχή.


Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;Δεν έχουμε μεγαλεπήβολους στόχους. Στόχος μας είναι οι μητέρες και τα παιδιά. Στόχος είναι να υπάρχει ένα συμβουλευτικό και στηρικτικό δίκτυο μεταξύ των μελών μας για να μπορούμε παρακάμπτοντας τις δυσκολίες της εποχής μας να μεγαλώνουμε παιδιά με οράματα. Η αρχή έχει γίνει, οι βάσεις θεμελιώνονται και χτίζουμε σιγά-σιγά τη δική μας μεγάλη ανοιχτή κοινότητα ενημερωμένων μαμάδων.


Που μπορούμε να σας βρούμε;Μπορείτε να μας βρείτε στο facebook: Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» στο twitter: sermothers, στο blog μας serraiesmanoulesnewspaper.blogspot.com και για εγγραφές νέων μελών καθημερινά μετά τις 14.00 στον «Παιδοχώρο» Πλ. Εμπορείου 24 (Νϊκη Παπάζογλου) και στο Ανθοπωλείο «Ζυγός» Γ.Παπανδρέου 5 (Σοφία Ραφτοπούλου) σε ώρες καταστημάτων.


Τέλος δώστε μας το δικό σας μήνυμα για όλες τις μανούλες του κόσμου!
Οι μητέρες είναι η κινητήριος δύναμη της οικογένειας. Τα παιδιά τους τις κάνουν να νιώθουν περισσότερο γεμάτες και δυνατές. Περισσότερο έτοιμες για προσφορά. Ας ευχηθούμε να είναι αυτές που θα κρατήσουν ζωντανό το ηθικό των παιδιών και το χαμόγελο στα πρόσωπά τους σε κάθε δυσκολία, σε κάθε ηλικία ! 


Βασιλική Πέτσα
Να ευχαριστήσουμε θερμά την πρόεδρο Βασιλική Πέτσα που μας παραχώρησε την συνέντευξη και για τον χρόνο που μας αφιέρωσε. Να ευχηθούμε ότι καλύτερο για αυτήν την πραγματικά ανθρώπινη ενέργειά τους. Ευχόμαστε να συνεχίσετε να έχετε υπομονή, αγάπη και δύναμη για τις μαμάδες και τα παιδάκια που σας έχουν ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι σε άλλες πόλεις αυτά τα βήματα...!!!







Επειδή οι γυναίκες θέλουμε να τα γνωρίζουμε όλα, κάντε «Like» στη σελίδα μας στο facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...