Το θαύμα του μακιγιάζ! (ΦΩΤΟ)

Όλοι ξέρουμε ότι κάποια στρώματα μασκάρα και ένα λιπ-γκλος βοηθούν να αλλάξει η εικόνα μας, αλλά η φωτογραφία αυτή πραγματικά το αποδεικνύει. Δείτε το μισόπρόσωπο μακιγιαρισμένο και το άλλο μισό au naturel. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε κάποιους μήνες πριν στο Reddit.com. 


Από τότε διαδόθηκε άμεσα και οι χρήστες του διαδικτύου συνεχίζουν να μοιράζονται τη φωτογραφία ψηφιακά. Είναι αποτέλεσμα μίας τελευταίας μόδας στη Ν. Κορέα που θέλει γυναίκες να δημοσιεύουν «πριν» και «μετά» φωτό, που δείχνουν θεαματικές αλλαγές με τα καλλυντικά, μέχρι του σημείου να γίνονται ζωντανές κούκλες. Εκτός από το μακιγιάζ, συχνά χρησιμοποιούνται και φακοί επαφής για να φαίνονται μεγαλύτερες οι κόρες και κόλλα για να διπλώνουν τα βλέφαρα. 

Οι αντιδράσεις σε αυτή τη μόδα ποικίλλουν. Μερικοί βρίσκουν καλλιτεχνικά δημιουργικές τις μεταμορφώσεις και άλλοι το βλέπουν ως μία «πλαστική», μη-ανθρώπινη και απρόσιτη «μη-ομορφιά». 

Υπάρχει επιπλέον η ανησυχία ότι συνεχίζεται η παραμόρφωση των χαρακτηριστικών των γυναικών της Ανατολής (η τάση υπάρχει σε όλη την περιοχή από την Ιαπωνία ως την Ινδία) που προτιμούν να ακολουθούν δυτικά πρότυπα ομορφιάς αντί να αποδέχονται την πολιτιστική και ανθρωπολογική διαφορετικότητά τους. «Αν και αποδέχομαι το επιχείρημα της εθνικής ταυτότητας, πάντα με ενοχλούσε η άποψη ότι οι γυναίκες φαίνονται ψεύτικες όταν φορούν μέηκ-απ» λέει η συντάκτης του άρθρου Grace Gold και συνεχίζει: «Εγώ πιστεύω ότι το μέηκ-απ επιτρέπει στις γυναίκες να εκφραστούν δημιουργικά και να εξερευνήσουν απόψεις της προσωπικότητάς τους. Γιατί να μην σου επιτρέπεται η χαρά του να τονίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου που εσύ θέλεις, με λίγη σκιά και λίγο χρώμα;

 Πρέπει να θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα καλύτερα. Το δεξί μισό της φωτογραφίας δείχνει ένα γυναικείο πρόσωπο με ωραία κατατομή, δέρμα που λάμπει και ευγενικά μάτια. Είναι αξιαγάπητη και χωρίς το μακιγιάζ και μάλλον χαμογελά γιατί δε χρειάστηκε πάνω από 5 λεπτά για να ετοιμαστεί. Ας πάμε τώρα στο αριστερό μισό: μπορείς να την πεις ‘Σοφία Λόρεν’; Μάλλον όχι. 

Δες πως σηκώνεται το φρύδι, πόσο μεγάλες γίνονται οι βλεφαρίδες, πόσο ακτινοβολεί ζεστασιά το μακιγιαρισμένο μάγουλο και τα υπέροχα γυαλιστερά χείλη. Για αυτό το μισό θα γυρίσουν άντρες. Μερικές μέρες θέλουμε αυτό το εύκολο. Άλλες, θέλουμε τη λάμψη, το να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με το απαστράπτον μεγαλείο των σταρ της μεγάλης οθόνης. Οι δύο πλευρές αυτής της φωτογραφίας συμβολίζουν για μένα αυτό το δυϊσμό των γυναικών. Είμαστε πάντοτε θεές, όμορφες από τη φύση μας ή και τεχνητά. Γιατί να περιοριστούμε σε ένα μόνο πρόσωπο;

Επειδή οι γυναίκες θέλουμε να τα γνωρίζουμε όλα, κάντε «Like» στη σελίδα μας στο facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...