Πες το με ένα φιλί!

Μιλάς, χαμογελάς, τα σουφρώνεις... Με τα χείλη σου επικοινωνείς και τραβούν πάνω τους τα βλέμματα και την προσοχή. Η απαραίτητη φροντίδα θα τα διατηρήσει υγιή, θα τα προστατέψει από τη φθορά του χρόνου, ενώ το κατάλληλο μακιγιάζ θα τα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και ετοιμάσου να χαρίσεις απλόχερα τα φιλιά σου!



Γιατί ξηραίνονται τα χείλη;
Αφυδατώνονται και σκάνε συχνά, επειδή δεν περιέχουν λιπίδια και η φυσική τους υγρασία εξατμίζεται εύκολα, ενώ το εξωτερικό περίβλημα που τα προστατεύει από το περιβάλλον είναι πολύ λεπτό. Επίσης, περιέχουν ελάχιστη μελανίνη, άρα έχουν περιορισμένη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Όταν τα χείλη χάσουν την υγρασία τους, ξεφλουδίζουν και δημιουργούν ραγίσματα, και μπορεί ακόμα και να αιμορραγήσουν.

Πώς πρέπει να τα περιποιούμαι
Λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους, λοιπόν, τα χείλη χρειάζονται τη δική τους ξεχωριστή περιποίηση:
Καθαρισμός Ακόμα κι αν νομίζεις ότι το κραγιόν σου έχει φύγει τελείως από τα χείλη, πρέπει να τα περιλαμβάνεις στη διαδικασία του ντεμακιγιάζ. Χρησιμοποίησε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή ντεμακιγιάζ ματιών και ένα κομμάτι βαμβάκι, για να αφαιρέσεις το κραγιόν στο τέλος της ημέρας.
Απολέπιση Είναι απαραίτητη για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσει την όψη των σκασμένων χειλιών. Άπλωσε λίγη βαζελίνη ή γαλάκτωμα καθαρισμού σε μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα ή σε ένα βαμβακερό πανάκι, και τρίψε απαλά τα χείλη σου μία φορά την εβδομάδα.
Ενυδάτωση Ένα lip balm πρέπει να σε συντροφεύει καθημερινά. Θα αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία από την επιδερμίδα των χειλιών σου και θα την προστατέψει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια, θα πρέπει να περιέχει και SPF για αντιηλιακή προστασία.



SOS

Απόφυγε να γλείφεις τα χείλη σου, γιατί έτσι τα αφυδατώνεις περισσότερο. Επίσης, εάν είναι σκασμένα, μην τα ακουμπάς με τα δάχτυλά σου και μην τραβάς τα πετσάκια, γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.



Τα συστατικά-κλειδιά
Στα προϊόντα περιποίησης για τα χείλη, προτίμησε όσα περιέχουν στη σύστασή τους βιταμίνη Ε, βούτυρο κακάο, θρεπτικά έλαια, βιταμίνη Α, συνένζυμο Q10 και πεπτίδια. Συγκρατούν την υγρασία, θρέφουν και αναδομούν τα χείλη, ενώ, παράλληλα, τα θωρακίζουν ενάντια στο κρύο και τον αέρα.

Κορίτσια για φίλημα
Κραγιόν ή lip-gloss; Ματ ή γυαλιστερή υφή; Εκτυφλωτικό κόκκινο ή διακριτικό καφέ; Σου αποκαλύπτουμε μυστικά και τρικ, για να επιλέξεις τα χρώματα που σε κολακεύουν και να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα ιδανικά για την επιδερμίδα σου
• Αν είσαι ξανθιά με ανοιχτή επιδερμίδα Για ένα φυσικό και διακριτικό μακιγιάζ διάλεξε μπεζ και απαλό καφέ κραγιόν, ενώ για μια εντυπωσιακή εμφάνιση φόρεσε φούξια ή κόκκινο.
• Αν είσαι ξανθιά με σκούρα επιδερμίδα Κινήσου ανάμεσα στις αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου και του μπρονζέ.
• Αν είσαι καστανή με ανοιχτή επιδερμίδα Εκτός από τους γήινους τόνους, όπως το μπεζ και το καφέ, που κολακεύουν την επιδερμίδα σου, σου ταιριάζει το ροζ και το κόκκινο.
• Αν είσαι καστανή με σκούρα επιδερμίδα Πες «όχι» στα πολύ σκούρα και στα πολύ ανοιχτά χρώματα και διάλεξε ανάμεσα σε καφέ, βερικοκί και κόκκινο.
• Αν είσαι μελαχρινή με ανοιχτή επιδερμίδα Τα παστέλ χρώματα σε αποχρώσεις του ροζ, μοβ και πορτοκαλί «γράφουν» ιδανικά πάνω σου. Για βραδινές εμφανίσεις, μπορείς να διαλέξεις και ένα κραγιόν σε έντονο κόκκινο χρώμα.
• Αν είσαι μελαχρινή με σκούρα επιδερμίδα Μπορείς άφοβα να φορέσεις ιριδίζοντα μπεζ, καφέ, μπορντό και κόκκινα κραγιόν.

Θέλω...
• Να φαίνονται σαρκώδη τα χείλη μου! Εάν έχεις λεπτά χείλη και θέλεις να φαίνονται πιο «ζουμερά», πριν τα βάψεις, χρησιμοποίησε στο περίγραμμα ένα μολύβι χειλιών σε απόχρωση ίδια με το φυσικό τους χρώμα. Απόφυγε τις σκούρες αποχρώσεις, που τα κάνουν να δείχνουν ακόμα λεπτότερα, και προτίμησε ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Τελείωσε με ένα lip-gloss, που θα βάλεις μόνο στο κέντρο του κάτω χείλους.
• Διάρκεια στο κραγιόν μου! Στην αγορά υπάρχουν κραγιόν και gloss που υπόσχονται διάρκεια. Συνήθως έχουν διπλή συσκευασία που, εκτός από το κραγιόν, περιλαμβάνει και ένα top coat (ένα διάφανο gloss ή balm), που κρατά το χρώμα σταθερό και του δίνει λάμψη. Υπάρχει, όμως, η εξής τεχνική: Χρησιμοποίησε στο περίγραμμα των χειλιών και σε όλη την επιφάνειά τους ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν ή σε φυσικό τόνο. Μετά, άπλωσε με το πινελάκι αρκετές λεπτές στρώσεις κραγιόν.
• Να μην «τρέχει» το lip-gloss! Απόφυγε να το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των χειλιών -και κυρίως στις εξωτερικές γωνίες τους- και πέρνα το περίγραμμα πάνω από το gloss με ένα μολύβι χειλιών σε φυσικό τόνο.
• Να μην πάει κραγιόν στα δόντια μου! Μια παλιά και δοκιμασμένη «συνταγή» είναι, αφού απλώσεις το κραγιόν, να βάλεις τον δείκτη του χεριού στο στόμα σου και να τον βγάλεις απότομα.



Η επίθεση του χρόνου
O δρ. Ντέιβιντ Όρεντριχ, δερματολόγος της Clinique, επισημαίνει ότι η διαδικασία της γήρανσης στα χείλη είναι διαφορετική από εκείνη της επιδερμίδας του προσώπου: «Με το πέρασμα του χρόνου, τα χείλη μπορεί να χάσουν όγκο, αλλά και λίγο από το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη συσπάται συνεχώς - όταν μιλάμε, γελάμε, χαμογελάμε και τρώμε. Όπως και γύρω από τα μάτια, η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη παρουσιάζει γραμμές πιο νωρίς από ό,τι το υπόλοιπο πρόσωπο. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία και το κάπνισμα επιταχύνουν το σχηματισμό και αυξάνουν το βάθος αυτών των γραμμών. Ενώ το δέρμα τείνει να χαλαρώνει καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη λεπταίνουν εξαιτίας της φθοράς που προκαλεί ο χρόνος, ο ήλιος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κυρίως όμως λόγω της απώλειας κολλαγόνου, και το χρώμα τους γίνεται λιγότερο έντονο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...