Βασική έννοια νυχιών.

Τα νύχια είναι χρήσιμα, προστατεύουν τα δάχτυλα, σάς επιτρέπουν να πιάνετε μικρά πράγματα, να λύνετε κόμπους και κορδόνια παπουτσιών και να παίζετε τις χορδές της κιθάρας. Τα πολύ μακριά νύχια, όμως, όσο γερά κι αν είναι, λίγα απ' αυτά τα πράγματα μπορούν να κάνουν χωρίς να σπάσουν. Όσο περισσότερο απομακρύνετε το νύχι από τη ρίζα του τόσο πιο εύθραυστο κι ευαίσθητο γίνεται. Ο πρώτος κανόνας για νύχια γερά και γεμάτα υγεία είναι να τα κρατάτε στο κανονικό μήκος, με τις άκρες στρογγυλεμένες, χωρίς μύτη.
Το νύχι μεγαλώνει πάνω στηv “κοίλη” του και κολλάει στο δέρμα με το πετσάκι, που προστατεύει και το νύχι και το δέρμα από βακτnρίδια κι άλλες ουσίες που προσπαθούν να εισχωρήσoυν ανάμεσά τους, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να κόβετε το πετσάκι. Αν έχετε μεγάλες παρανυχίδες, πηγαίνετε σε κέντρα με πεπειραμένο προσωπικό . Αν τις κόβετε μόνοι σας, μπορεί να βλάψετε το νέο ζωντανό νύχι στο σημείο που βγαίνει, στο μικρό άσπρο μισοφέγγαρο που είναι όλη η βάση του νυχιού.
Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν περίπου ένα χιλιοστό την εβδομάδα, με διπλή ταχύτητα απ' ότι μεγαλώνουν τα νύχια των ποδιών. Κατά μέσο όρο, ένα νύχι θέλει πέντε μήνες για να φτάσει από τη βάση στην άκρη του. Τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, την άνοιξη, το φθινόπωρο, και, ειδικά από τα είκοσι έως τα τριάντα χρόνια. Τραύματα, αρρώστιες, μολύνσεις και εξοντωτικές δίαιτες, μπορεί να ελαττώσουν, και, σε μερικές περιπτώσεις, να σταματήσουν την ανάπτυξη των νυχιών. Άλλα σημάδια κακής υγείας που αντανακλώνται στο νύχι είναι ανωμαλίες στηv επιφάνεια, μάδημα, σχίσιμο, άσπρες λουρίδες κι αποχρωματισμός. Τα εύθραυστα νύχια είναι σύμπτωμα ορισμένων ασθενειών, ιδιαίτερα της αναιμίας. Η αναιμία αναγνωρίζεται μόλις κοιτάξουμε τα νύχια και διορθώνεται μόλις ο σίδηρος στο σώμα φθάσει τα σωστά επίπεδα.
Τα στεγνά και εύθραυστα νύχια οφείλονται συνήθως στα απορρυπαντικά, τις κόλλες, κι άλλες χημικές ουσίες, καθώς και σε υπερβολική και παρατεταμένη xρήση βερνικιών, σκληρυντικών και ξεβαφτικών. Τα ξεβαφτικά περιέχουν ασε-τόν, ένα εύφλεκτο και ισχυρό διαλυτικό ικανό να διαλύσει, εκτός από το βερνίκι των νυχιών και πολλές άλλες ύλες όπως πλαστικά και λάστιχα. Ακόμη, ξεραίνει τα νύχια όσο κι αν αναμειγνύεται με άλλες ουσίες. Γι' αυτό παραφυλάξτε τα νύχια σας από όλες τις χημικές ουσίες που αναφέραμε και προστατέψτε τα με γάντια. Επίσης, χρησιμοποιείτε τα ειδικά εργαλεία για να αφαιρείτε τα καπάκια, είναι πιο ανθεκτικά από τα νύχια σας και ειδικά σχεδιασμένα γι' αυτόν τον σκοπό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...